Google+
Bewust Floreren
HOME » WERKWIJZE & THERAPIEËN » MIND BODY THERAPIE

 

 

 

 

PSYCHO - MENTALE THERAPIE (mind-body therapie)

PAKT MENTALE EN FYSIEKE KLACHTEN VANUIT DE OORZAAK AAN !

MIND BODY THERAPIE

Kennis als therapie - je brein als medicijn

Antwoord op pijn en onverklaarbare klachten.

 

Het MindBody syndroom wordt in Nederland ook wel het Psychosomatisch syndroom genoemd.

Hierbij wordt de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest erkend. Het verband tussen bedreigende emoties, zoals angst, woede en schuld en aanhoudende pijnklachten wordt hierdoor geheel zichtbaar. Dr. J. Sarno heeft ontdekt hoe dit systeem functioneert en baanbrekend werk verricht. Hij gaf het de naam Tension Myositis Syndrome (TMS).

 

Zowel in Amerika als in Nederland is er een groeiend aantal artsen en therapeuten, waaronder ikzelf, die anders zijn gaan kijken naar de oorzaken van chronische pijn en lichamelijke klachten. Door het vooruitstrevende werk van Dr. H. Shubiner is inmiddels duidelijk dat het zich niet alleen beperkt tot fysieke problemen maar dat er ook een scala aan psychologische en mentale klachten uit voortkomt. In dit groter verband wordt het in Amerika het Mindbody syndrome (MBS) genoemd.

 

Niet het symptoom (jouw pijnen, chronische vermoeidheid of depressieve gevoelens) moet bestreden worden. De onderliggende óórzaak moet aangepakt worden. 

Niet alleen de diep liggende (onbewuste) opgekropte gevoelens, nooit uitgesproken emoties, onverwerkte teleurstellingen, jeugdtrauma’s, geen nee kunnen zeggen, altijd klaarstaan voor een ander, zijn de daadwerkelijke boosdoeners. Ook het gewone dagelijkse leven; ouder wordende ouders, trouwen, werk, kinderen opvoeden kan zorgen voor stress. Het lichaam kan daarop reageren met klachten.

Geloof het of niet, je lichaam en geest doen dit om je te beschermen tegen de emoties die ‘gevaarlijk of onplezierig’ zijn’

MindBodytherapieBewustFloreren-2.jpg

 

Jouw brein is degene die jou beschermd, denkt ‘ie.

Bij het psychosomatisch syndroom leidt je brein de aandacht af van emoties die te pijnlijk zijn voor jou. Je hersenen produceren ergens in je lichaam pijnprikkels, veroorzaken spierzwakte of ontwikkelen angsten, depressie dan wel slapeloosheid. Daar focus je je automatisch op, zodat je niet hoeft te 'voelen'.

 

Bij de één uit zich dat in rug-, nek- en schouderklachten, chronische migraine of darmklachten. Anderen lijden aan hyperventilatie,  fibromyalgie, huidproblemen of depressie.

 

Iedereen heeft zijn eigen ‘zwakke plek’. Dit proces vindt plaats in je onderbewustzijn. Je denkt namelijk niet: laat ik mijn emoties eens verdringen. Nee, het gaat vanzelf. 

Totdat... Jijzelf besluit om er een streep onder te zetten.

 

Hoe doe je dat, een streep er onder  zetten?

Dit doe je eerst door kennis en daarna door kunde.

Zodra je inzicht en kennis opdoet over dit mechanisme, het doorziet,  verliest het zijn toepasbaarheid.

Het werkt het niet meer.

Als je dit eenmaal weet kan je andere manieren aanleren om met emoties om te gaan (kunde).

Ik rijk jou die veel effectievere benaderingen aan. Ze zijn heel concreet, niks geen zweverig gedoe. Wel zijn ze zacht, eenvoudig uit te voeren en doeltreffend. Je kan ze thuis gewoon zélf gaan doen.

Zo kan ook jij pijnvrij worden.

 

Hoe werkt het MindBody Syndroom?

De afleidingsmanoeuvre (jouw klachten)ontstaat doordat  het brein een verandering in het autonome zenuwstelsel te weeg brengt, door onderdrukte emoties. Hierdoor ontstaan fysieke en mentale klachten zoals pijn, tintelingen, brandend gevoel, doofheid, spierslapte, niet helder kunnen denken ………. enz.

Wat je dus moet weten is het onderstaande lijstje:

  • De problemen hebben geen lichamelijke oorzaak, je bent niet gewond, hebt geen weefselschade.
  • De pijn is echt, je hebt daadwerkelijk fysieke pijn of andere klachten. Het zit niet ‘tussen de oren’, je bent niet gek.
  • De oorzaak zijn onderdrukte emoties in het onderbewuste.
  • Je klacht ontstaat door de afleidingsmanoeuvre van het brein.
  • Het doel is om je af te leiden van deze onderdrukte emoties, vaak woede, schuld en schaamte, verdriet. Om ze goed verborgen te houden in je onbewuste.
  • Je brein denkt dat het ervaren van de ‘moeilijke en verschrikkelijke’ emoties erger is dan een fysieke of mentale klacht.

 

Deze ‘afschuwelijke en niet te hanteren’ emoties komen zéker niet alleen voort uit je jeugd.

Ze kunnen net zo goed ontstaan in het dagelijks leven doordat je zorg moet dragen voor ouder wordende ouders, je gezin draaiend wil houden, een carrière hoog te houden hebt, je vriendschappen onderhouden, betekenisvol wilt zijn en oh ja, ook nog leuke dingen doen.

 

Doen en leren

Nu dat je weet dat alles draait om kennis en kunde wil je vast wel weten wát je gaat leren.

Maar voordat je bij mij kan beginnen sluiten we uit dat er een lichamelijke, medische reden is voor jouw klachten.

Hierdoor raak je tevens overtuigt dat je last hebt van het MindBody syndroom.

Het betekent dat je een open en actieve mindset nodig hebt, dat je gaat loslaten dat er lichamelijke oorzaken zijn voor jouw klachten. Dat je volledig gaat accepteren dat jijzelf invloed hebt op loslaten van je huidige patronen.

 

Dan krijg je volledig inzicht in hoe het syndroom in elkaar steekt / functioneert. Ik rijk je hierbij diverse video , teksten en boeken aan.

Je zal de eerste niet zijn die na het lezen en luisteren al verbetering in de klachten ervaart.

En dat motiveert!

 

Vervolgens gaan we per behandeling kijken naar wat jij dit keer nodig hebt. Tenslotte is geen mens hetzelfde. 

Bijvoorbeeld heel gerichte schrijfoefeningen doen, waarbij je manier van schrijven doorslaggevend is. Dan heb ik het niet over dat het grammaticaal of spelling technisch in orde moet zijn. Nee, juist niet. Ik heb het over heerlijk vrijuit en ongeremd schrijven.

Er komen verschillende oefeningen aan bod die heel snel duidelijk maken van welke emotie(s) je last hebt. Je leert om emoties te herkennen, ze waar te nemen en dat het volledig veilig is om ze te ervaren.

Je ontdekt welke gebeurtenissen aan je emoties ten grondslag liggen en hoe ze jou kunnen helpen.

Op het moment dat je ziet hoe jouw emoties je leidraad zijn tot een uitstekend leven, zal je ze enorm gaan waarderen. Je gevoelens worden je vriend.

 

Uiteindelijk

Gedurende de tijd zal je merken dat het aantal dagen of weken tussen de behandelingen steeds groter wordt. Samen werken we naar het moment dat je dit zelfstandig kan.

Mijn doel is namelijk dat je onafhankelijk kan worden.

 

Ga je mee naar een leven waarin jijzelf de baas bent over jouw brein?

Een leven vol vrijheid, succes en liefde.

 

  


‘Haal de pijn uit je leven!’

Ik ben Carry van Veen, therapeut, pijn- en levenscoach. Mijn levenswachtwoord is: HLIVJ! Het leven is van jou! Ik ben enorm gedreven om  jou van jouw pijn af te helpen. Waarom? Omdat het mijzelf ook op deze manier gelukt is. Omdat ik er van droom dat ook jij een fijn en vervuld leven kan hebben. Dat je het maximale plezier uit je leven te kunnen halen.

Hoe geweldig is het als je een vervuld leven hebt, vrij van pijn, vol levenslust, je pure zelf zijn.

De afgelopen jaren heb ik honderden cliënten mogen helpen om van hun pijnklachten af te komen. Om persoonlijk te groeien en positief in het leven te staan.

Mijn kracht is om therapie speciaal en doelgericht af te stemmen op de specifieke behoeften van jou, mijn cliënten. Ze te stimuleren om hun unieke kwaliteiten en gaven te ontdekken, kansen te zien en doelen te halen.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carry van Veen www.bewustfloreren.nl T:06-24 44 53 66

De Muddegezaai 13    8252 KC Dronten

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

 

     Bewust Floreren kiest voor groen Recycling-Symbol-1.jpg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb